logo           
etujulkais 
kuva

Kirjoja

 
Kansikuva
Leppälä, Kari: Matkaseuraa  osa 1.
Sopimatonta ja epäajankohtaista luettavaa

Blogitekstejä vuosilta 2009–2013 kirjan muodossa, mutta miksi?

Huviksi ja hyödyksi, matkaseuraksi tai iltalukemiseksi, miten vain. Koska kirja on ihana ja lumoava esine, jota on helppo pitää mukana ja lähellä.


 BoD 2018.  nid. 300 s.   ISBN 978-951-568-997-9

Tekstit eivät aina ole ajankohtaisia, vaikka ne ovat saaneet herätteensä ajasta. Ne on kirjoitettu vakavista asioista ihmetellen,  hartaudella ja huumorilla, ja ne käsittelevät lähes kaikkea. Kaikki ei ehkä ole tuttua tai mukavaa, mutta seuraava tarina on taas jotain ihan muuta.

Lukijaa pyydetään altistamaan itsensä outoudelle ja yllätyksille.


Kirkastettu kansi
Leppälä, Kari: kirkastettu laatu:
Keskusteluja olennaisesta

Laatu yhdistää hyvän elämän, hyvät toimintatavat ja hyvän elinympäristön Laatu on myös etiikkaa ja estetiikkaa. Se on jotain, mikä on sekä "oikein" että "kaunista".

Kirjassa käydään laadun olemusta luotaavia keskusteluja eri aloja ja ammatteja edustavien henkilöiden kanssa.


BoD  2017.  nid. 260 s.     ISBN 978-951-568-358-8

"Kari Leppälän kirjassa on raikas tapa yhdistää filosofista pohdiskelua, fiktiota ja laadun ajattomia perusajatuksia. Kirja toimii pitkään laadun ja toiminnan kehittämisen parissa työskennelleille virkistävänä tuulahduksena, mutta soveltuu myös niille, jotka ovat laatuajatteluun vasta tutustumassa".

Tani Järvinen, toimitusjohtaja, Laatukeskus.


 
kansikuva
Leppälä, Kari: Innovaattorin opas.
Hyödynnä muutos ja hallitse yllätyksiä.


Onko teollisen kasvun ja hyvinvoinnin aika ohi? Mistä innovaatiot syntyvät? Miten kehittää tuotteita, joita kuluttajat haluavat ostaa? Mistä Suomeen saadaan uusi tuottava teollisuudenala? Mikä yllätysjohtamisessa on erityistä, ja mitä ovat ”mustat joutsenet”?

Gaudeamus 2014  ISBN 978-952-495-326-9
 nid. 206 s.
Teos on kirjoitettu käytännön tarpeeseen johtaa organisaatioita ja yritystoimintaa nopeasti muuttuvassa maailmassa ja epävarman talouden maisemassa. Selkeä ja helppolukuinen teos soveltuu opiskelijoille sekä alalla toimiville asiantuntijoille ja johtajille. Se on myös oiva tietopaketti aiheesta kiinnostuneelle laajalle yleisölle.
Kansi
Leppälä, Kari: Tervanpoltosta innovaatiotalouteen.

1800-luvun alkukiihdytys: puutuotteet, purjelaivat, infrastruktuurit. 1900-luvun moderni teollisuus, mm. Strömberg, Nokia, Kone, Outokumpu. Entä mistä 2000-luvun ensimmäinen vuosisata tullaan muistamaan?

Avain 2012  ISBN 978-951-692-983-8 (sid. 395 s.)

Kokonaisvaltainen esitys teknologisen murroksen mekanismeista suomalaisesta näkökulmasta. Suomen hämmästyttävä kehityskaari ja globaalin tulevaisuuden avaimet. Nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Kirja on julkaistu yhteistyössä Tekniikan akateemiset (TEK) ry:n kanssa.

Kirjan arviointia "Valopolku"- blogissa
Leppälä, Kari: Projektitoiminnan musta kirja – miten aikamme menestynein käytäntö saadaan takaisin raiteilleen.

Tämä kirja on suunnattu kaikille niille, jotka joutuvat tavalla tai toisella tekemisiin projektien kanssa.

Readme.fi  2011 ISBN: 978 952-220-319-9  sid. 160 s.

Kirjassa tarkastellaan raiteiltaan suistuneen projektitoiminnan maisemaa mustan pedagogiikan kautta. Kirja valaisee lukuisien esimerkkien kautta projektitoiminnan valoisia ja varjoisia puolia. Vähitellen huomaamme, että
vika ei ehkä olekaan itse projekteissa. Ongelmat ovat kyllä aivan todellisia, mutta annamme niille helposti väärän tulkinnan.

Kirjan arviointia  "Valopolku"-blogissaKansikuva
Joulukirkkoon ja muita R. Raalan joululauluja.

Sata vuotta rakastetun joululaulun julkaisemisesta -
nyt lisää säveltäjän tuotantoa.

Suomen musiikkikirjastoyhdistys, 2011
ISMN 979-0-9001626-6-3 (sid.)

Kirjassa on 32 R. Raalan (Berndt Sarlin) säveltämää laulua. Kaikissa sävellyksissä on pianosäestys ja sointumerkit. Sovitukset  Lauri Tikkanen,  kuvitus Emma Leppälä, graafinen suunnittelu Katri Leppälä, toimitus Maija Saraste. Saatavissa kirjakaupoista tai tekijöiltä.

Lisätietoja ja tilaukset.
Kari Leppälä, Mikko Kerttula and Tuomo Tuikka: Virtual Design of Smart Products - Cyberdesigner’s Notebook.

 Edita / IT Press, 2003. 262 s..
 ISBN 951-826-688-3.

Kirja kertoo uudenlaisten, älykkäiden tuotteiden kehittämisestä tilanteessa, jossa tuotteen sovellukset ja käyttäjien tarpeet ovat vasta muotoutumassa. Tuotekehitys on teollinen prosessi, mutta samalla sosiaalinen tapahtuma jossa luovan kapasiteetti herätetään.  

Myynti: Amazon.com, Provisec Oy


Matkaseuraa  osa 2
Sopimatonta ja
epäajankohtaista luettavaa

Kansikuva

Tämä teos sisältää blogitekstejä vuosilta 2013-2018.  Aiempia blogitekstejä on ilmestynyt teoksessa Matkaseuraa osa 1.

Blogitekstejä kirjan muodossa, mutta miksi?

Huviksi ja hyödyksi, matkaseuraksi tai iltalukemiseksi, miten vain. Koska kirja on ihana ja lumoava esine, jota on helppo pitää mukana ja lähellä. Tekstit eivät aina ole ajankohtaisia, vaikka ne ovat saaneet herätteensä ajasta.
Ne on kirjoitettu vakavista asioista ihmetellen,  hartaudella ja huumorilla, ja ne käsittelevät lähes kaikkea. Kaikki ei ehkä ole tuttua tai mukavaa, mutta seuraava tarina on taas jotain ihan muuta.

Lukijaa pyydetään altistamaan itsensä outoudelle ja yllätyksille. 

ISBN 978-952-286-854-1
BoD 2018.  nid. 280 s.